mia
|
 |
« : Februarie 28, 2010, 09:57:48 » |
|
Dragilor, fiindca iar e post si unii dintre noi chiar vrem sa il tinem, va provoc sa facem o lista cu mancaruri si retete cu ce sa mancam de post dar sa nu ne stresam. Pentru ca , asa cum se stie, multe dintre mancarurile de post pe car ele stiam noi de mici nu prea sunt ok pentru doamnele care tin dieta - fasole, cartofi etc. Ca sa nu mai pomenim de dulce la care eu cam ravnesc in post. asa ca astept sugestiile voastre si sfaturi pentru un post "usor" 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
bukatarul
|
 |
« Răspunde #1 : Martie 02, 2010, 08:08:08 » |
|
eu fac asa: dimineata: paine cu zacusca, paine cu salata de vinete de post sau bruschete cu rosii + ceai sau cafea la pranz: ciorba de legume / cartofi copti la cuptor / legume la aburi / sau mananc la libanezi  (humus, salate, vinete etc) seara: o salata sau ceva mai usor (supa crema de post din diverse legume cu crutoane multe sa imi tina de foame) nu prea sunt fan soia si nici nu bag prea multe conserve din alea cu "de post" (vezi pateu si alte aratari) In plus, poti manca fructe de oricare - poti sa iti faci chiar deserturi de genul mar la cuptor etc. sper sa te ajute
|
|
|
Memorat
|
bukatarim, bukatarim
|
|
|
boboku99
Începător

Mesaje: 8
|
 |
« Răspunde #2 : Martie 07, 2010, 01:18:28 » |
|
ciorba de legume piure de cartofi cu supa in loc de lapte mancarica de mazare fasole batuta salata cu soia prajitura de post - e si pe cevabun.ro o reteta ffff buna fructe halva
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
ratatouille
Începător

Mesaje: 12
|
 |
« Răspunde #3 : Martie 09, 2010, 06:54:29 » |
|
azi am mancat mucenici de post mai poti manca: ciuperci la cuptor, supa crema de legume, orez cu legume, cu ciuperci, varza in toate variantele - mancarica de varza la cuptor, ciorba de varza - e si dietetica
daca vrei sa mergi la restaurant, poti incerca libanez sau arabesc ca au multe produse de post - humus, tabuleh, salate, vinete cu lamaie etc.
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
diaDia
|
 |
« Răspunde #5 : Martie 23, 2010, 10:33:14 » |
|
Dragilor, fiindca iar e post si unii dintre noi chiar vrem sa il tinem, va provoc sa facem o lista cu mancaruri si retete cu ce sa mancam de post dar sa nu ne stresam. Pentru ca , asa cum se stie, multe dintre mancarurile de post pe car ele stiam noi de mici nu prea sunt ok pentru doamnele care tin dieta - fasole, cartofi etc. Ca sa nu mai pomenim de dulce la care eu cam ravnesc in post. asa ca astept sugestiile voastre si sfaturi pentru un post "usor"  eu apelez mult la varza si ciuperci - sunt favoritele mele  varza o fac la cuptor cu rosii, scazuta fac si ciorba de varza salata de varza cu ciuperci la gratar stiu ca suna a blasfemie, dar in post evit fasolea si mazarea ca ma ingras cam tare 
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
mia
|
 |
« Răspunde #6 : Martie 29, 2010, 10:11:11 » |
|
acum ca se termina postul imediat, am dat si de ierburi proaspete prin piata, in special spanac si urzici  asta este ultima saptamana de post asa ca acum am de unde alege
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
angelika
Începător

Mesaje: 2
|
 |
« Răspunde #7 : Iunie 27, 2010, 09:15:00 » |
|
m-am inspirat de aici pentru mancaruri de post pentru Postul Sf Apostoli Petru si Pavel multumesc tuturor!!!  eu aveam in cap doar cartofi - mancam de obicei cartofi copti cu margarina si cartofi prajiti cu salate de rosii si castraveti  acum mi-am facut si briosele de post de pe site-ul cevabunro care au iesit foarte bune si salatele multe - humus, salata de ardei copti, salatele cu fructe
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
indy
Începător

Mesaje: 24
|
 |
« Răspunde #9 : August 06, 2010, 08:33:14 » |
|
ei asta cu rosiile bagate in salata de vinete n-as fi ghicit-o o sa o incerc acum ca s-a intrat in post
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
grasu64
|
 |
« Răspunde #10 : August 07, 2010, 08:41:37 » |
|
Pate de naut
Ingrediente: - 1 cana naut - 1 ceapa - 1 morcov - 1 radacina patrunjel - 1 telina mica - 1 lingura suc de lamaie - 1 lingura ulei - sare
Preparare: Se spala nautul si se lasa la inmuiat 12-24 de ore, dupa care se arunca apa si se spala bine din nou. Se pune sa fiarba, se mai adauga apa fierbinte daca e nevoie (nautul fierbe mai greu). In ultima jumatate de ora, se adauga morcovul, telina si patrunjelul (fierte separat). Cand nautul este fiert bine, se strecoara de zeama si se paseaza impreuna cu legumele. Se amesteca apoi cu ceapa cruda, tocata fin. Se adauga uleiul si sucul de lamaie si se mixeaza bine. Se serveste cu paine neagra, cu salata sau masline. Este foarte gustos si sanatos. Pofta buna !
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
indy
Începător

Mesaje: 24
|
 |
« Răspunde #11 : August 08, 2010, 10:19:05 » |
|
interesanta reteta! eu faceam doar humus din naut
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
tammy
Începător

Mesaje: 9
|
 |
« Răspunde #12 : August 11, 2010, 07:52:10 » |
|
paste de post cu sos simplu de rosii salata tabouleh libaneza de patrunjel halva (asta asa putin ca ingrasa  ) salate de tot felul - cu rosii, castraveti, ardei gras, masline muuulte, verdeata proaspata si cu vinegreta
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
teo
Începător

Mesaje: 28
|
 |
« Răspunde #13 : Octombrie 27, 2010, 08:15:03 » |
|
imediat incepe sezonul de post favoritele mele: - fasole frecata - salata de vinete de post
|
|
|
Memorat
|
Nicio fată fără pește.
|
|
|
Serban
Începător

Mesaje: 6
|
 |
« Răspunde #14 : Decembrie 17, 2010, 09:49:30 » |
|
halva
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|