Forumul cevabun.ro - "gusturile se discuta"
Octombrie 17, 2018, 07:05:17 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.
Noutăți: SMF - A fost instalat!
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Escalop de vitel cu ciuperci  (Citit de 6173 ori)
Monica-Elizabet
Începător
*
Mesaje: 22


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« : Ianuarie 25, 2010, 05:56:47 »


Draga Echipa  Zâmbet
mi s-a pus pata pe aceasta mancarica si n-am gasit nimic scris klumea pe tot netul asta...cum am antecedente cu reteta exceptionala de aici m-am gandit sa intreb din nou poate am noroc Zâmbet
multumesc anticipat

gata, am gasit ceva...ce seamana f bine cu ce-mi gatea tata pe vremuri  Zâmbet 
« Ultima modificare: Ianuarie 25, 2010, 06:29:54 de către Monica-Elizabet » Memorat

cevabun
Administrator
Junior
*****
Mesaje: 78


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #1 : Ianuarie 25, 2010, 07:56:37 »


Draga Echipa  Zâmbet
mi s-a pus pata pe aceasta mancarica si n-am gasit nimic scris klumea pe tot netul asta...cum am antecedente cu reteta exceptionala de aici m-am gandit sa intreb din nou poate am noroc Zâmbet
multumesc anticipat

gata, am gasit ceva...ce seamana f bine cu ce-mi gatea tata pe vremuri  Zâmbet 

Cu ce e escalopul gasit? La nivel de ingrediente?
Memorat

Numa' bun de pus pe masa.
Monica-Elizabet
Începător
*
Mesaje: 22


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #2 : Ianuarie 25, 2010, 11:48:35 »

Am combinat mai multe variante(mai mult din amintiri ca sa zic asa) dar cel mai mult m-am inspirat de pe cuina banateana ... (hai ca scriu si reteta daca tot am intrat ca asa mi se pare corect  Zâmbet  desi trebuia scrisa dincolo la trimite retete...dar eventual o mutati daca nu-i in regula aici)


Ingrediente:

1 muschi de vita (mai mititel cred ca in jur de 600 gr)
1 conserva ciuperci intregi 300 gr
1 bucata unt 30 gr
2 linguri de smantana
4-5 linguri ulei de masline
sare, piper, condimente(cine cum doreste) eu am pus f putin cimbru uscat
1 pahar degetar cu vin
1/2 lingurita boia dulce de ardei
3 catei de usturoi
putina faina


Mod de preparare:
Se taie carnea felii subtiri ca pentru snitele, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza pe ambele parti

Se da fiecare bucata de carne prin faina si se prajeste in cateva linguri de ulei de masline pana se rumeneste

apoi se scoate carnea pe o farfurie si in aceeasi tigaie, in sosul ramas se pune bucata de unt la topit apoi se caleste usturoiul taiat feliute subtiri

Dupa aproximativ 1 min se pun ciupercutele, se amesteca usor si se lasa si ele la calit cateva minute

apoi se repune carnea in tigaie, se adauga apa fierbinte cat sa acopere ingredientele din tigaie si se lasa la fiert aproximativ 20-25 de min pana scade sosul si se ingroasa

Se adauga vinul, apoi smantana amestecata cu putina sare, piper si boia dulce se mai lasa sa dea in cateva clocote si se opreste focul

Se serveste alaturi de piure de cartofi, orez alb sau paste fainoase

Eu am ales ultima varianta fiind cel mai rapid de preparat  Zâmbet





Memorat

cevabun
Administrator
Junior
*****
Mesaje: 78


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #3 : Ianuarie 26, 2010, 03:27:26 »

super rapiditate  Cheesy

am mutat reteta si in comunitate
Memorat

Numa' bun de pus pe masa.
mia
Junior
**
Mesaje: 81



Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #4 : Februarie 20, 2010, 06:24:52 »

Am combinat mai multe variante(mai mult din amintiri ca sa zic asa) dar cel mai mult m-am inspirat de pe cuina banateana ... (hai ca scriu si reteta daca tot am intrat ca asa mi se pare corect  Zâmbet  desi trebuia scrisa dincolo la trimite retete...dar eventual o mutati daca nu-i in regula aici)


Ingrediente:

1 muschi de vita (mai mititel cred ca in jur de 600 gr)
1 conserva ciuperci intregi 300 gr
1 bucata unt 30 gr
2 linguri de smantana
4-5 linguri ulei de masline
sare, piper, condimente(cine cum doreste) eu am pus f putin cimbru uscat
1 pahar degetar cu vin
1/2 lingurita boia dulce de ardei
3 catei de usturoi
putina faina


Mod de preparare:
Se taie carnea felii subtiri ca pentru snitele, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza pe ambele parti

Se da fiecare bucata de carne prin faina si se prajeste in cateva linguri de ulei de masline pana se rumeneste

apoi se scoate carnea pe o farfurie si in aceeasi tigaie, in sosul ramas se pune bucata de unt la topit apoi se caleste usturoiul taiat feliute subtiri

Dupa aproximativ 1 min se pun ciupercutele, se amesteca usor si se lasa si ele la calit cateva minute

apoi se repune carnea in tigaie, se adauga apa fierbinte cat sa acopere ingredientele din tigaie si se lasa la fiert aproximativ 20-25 de min pana scade sosul si se ingroasa

Se adauga vinul, apoi smantana amestecata cu putina sare, piper si boia dulce se mai lasa sa dea in cateva clocote si se opreste focul

Se serveste alaturi de piure de cartofi, orez alb sau paste fainoase

Eu am ales ultima varianta fiind cel mai rapid de preparat  Zâmbet




super poza!!!




Memorat
Monica-Elizabet
Începător
*
Mesaje: 22


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #5 : Martie 07, 2010, 04:19:35 »

multumesc mia si cevabun
Memorat

Pagini: [1]
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!