Forumul cevabun.ro - "gusturile se discuta"
August 17, 2018, 03:11:59 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.
Noutăți: SMF - A fost instalat!
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Stroganoff de creveti  (Citit de 9310 ori)
Monica-Elizabet
Începător
*
Mesaje: 22


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« : Ianuarie 15, 2010, 06:56:41 »


Buna, in primul rand bine v-am gasit

Acum cateva zile am mancat in oras Stroganoff de creveti(decorticati) stie cineva cums e face sosul acela?
avea si ciuperci...atat am putut identifica...si mai mult ca sigur smantana  Zâmbet
multumesc anticipat pentru reteta
Memorat

cevabun
Administrator
Junior
*****
Mesaje: 78


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #1 : Ianuarie 15, 2010, 08:33:39 »


Buna, in primul rand bine v-am gasit

Acum cateva zile am mancat in oras Stroganoff de creveti(decorticati) stie cineva cums e face sosul acela?
avea si ciuperci...atat am putut identifica...si mai mult ca sigur smantana  Zâmbet
multumesc anticipat pentru reteta

Bine te-am gasit si noi  Zâmbet

Daca este vorba de stroganoff, atunci sosul ar trebui sa contina mustar, ceapa, ciuperci si smantana. Reteta noastra favorita de stroganoff de creveti se face cu: 500 g creveti decorticati, 3 linguri de unt gras, 250 g ciuperci albe champignons, 2 linguri de sherry, 220 g smantana, 2 linguri de faina alba, 1 cana de supa de pui, sare si piper + patrunjel verde pentru decor.  (cantitati pentru cam 4 portii).

Crevetii se prajesc in 2 linguri de unt, amestecand continuu pana se coloreaza (max 5 minute) - vorbim aici de creveti nefierti (cei gri). Este mai usor sa gatesti cu creveti cruzi pentru ca reduci riscul de a-i gati prea mult (devin cauciucati).  Dupa 5 minute, ii scoti intr-un castron cu o spumiera pentru a-i scurge de unt.

In restul din tigaie, se adauga restul de unt, ciupercile feliate si sherry-ul. Se amesteca continuu pana se inmoaie ciupercile. Intr-o cana se amesteca supa de pui (calduta) cu faina, sare, piper - daca se fac cocoloase, se strecoara cand se adauga in tigaie.
Se adauga sosuletul asta in tigaie si se amesteca pana incepe sa se ingroase. Se da focum mic si se adauga smantana care trebuie sa fie la temperatura camerei, nu din frigider! (aici e bine daca pui o lingura de sos in smantana sa o aduci la temperatura mare).
Dupa ce e gata sosul, se toarna crevetii in tigaie (focul sa fie mic, mic, mic) pana se incalzesc - NU SE FIERBE SOSUL DUPA CE AU FOST PUSI CREVETII!!  Se serveste cald cu orez fiert sau paste si ornat cu patrunjel verde tocat.

bafta la gatit!
Memorat

Numa' bun de pus pe masa.
Monica-Elizabet
Începător
*
Mesaje: 22


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #2 : Ianuarie 17, 2010, 04:30:33 »

wow ce raspuns promt   
multumesc din suflet...abia astept sa o prepar
Memorat

cevabun
Administrator
Junior
*****
Mesaje: 78


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #3 : Ianuarie 17, 2010, 10:58:35 »

wow ce raspuns promt   
multumesc din suflet...abia astept sa o prepar

Cand e gata, te asteptam pe forum cu poze si cu detalii despre cum a iesit!
Memorat

Numa' bun de pus pe masa.
Monica-Elizabet
Începător
*
Mesaje: 22


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #4 : Ianuarie 17, 2010, 04:35:51 »

sa traiti am inteles  Zâmbet

Memorat

dianaR
Începător
*
Mesaje: 8


Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Ianuarie 18, 2010, 04:03:49 »

ce bine suna reteta asta!!! Monica, unde ai mancat asa ceva? in bucuresti?
Memorat
Monica-Elizabet
Începător
*
Mesaje: 22


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #6 : Ianuarie 19, 2010, 04:16:13 »

dianaR, eu sunt in Brazilia acum dar cu siguranta se gaseste si in Bucuresti
am mai papat si acum 2 zile dar imi place asa de mult ca as manca-o dim, la pranz si seara  Zâmbet
azi o comit   Rânjet  am cumparat ingredientele
Memorat

Monica-Elizabet
Începător
*
Mesaje: 22


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #7 : Ianuarie 19, 2010, 07:15:35 »

Reteta este absolut dementiala, multumesc frumos

in plus fata de ingredientele propuse in reteta am adaugat 1/2 lingurita de boia dulce(ceea ce mancasem eu era putin mai colorat...asa ca m-am gandit ca doar asta putea fi)  Zâmbet insa gustul celei preparate astazi este incomparabil mai bun decat cel de la restaurant    Face cu ochiul

Ingredientele



crevetii pusi in unt



am scos crevetii si am pus ciupercutele, untul si sherry-ul



Am adaugat zeama de supa peste faina



Smantana adaugata peste sos



si la sfarsit adaugati si crevetii



Stroganoff-ul deja gata





si servit cu garnitura de orez alb



mai de-aproape  Zâmbet

Memorat

cevabun
Administrator
Junior
*****
Mesaje: 78


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #8 : Ianuarie 19, 2010, 08:19:20 »

Monica, pozele sunt superbe! si graitoare! Nu vrei sa le postezi si in comunitate? Ca s-a lansat proaspat. In plus, poti pune link direct catre site-urile tale. http://comunitate.cevabun.ro

Si fiindca am vazut ca locuiesti in Brazilia (in raspunsul tau de mai sus), te invitam sa impartasesti si niste retete braziliene cand iti faci timp.

Multumim!

Echipa Cevabun.ro

Memorat

Numa' bun de pus pe masa.
mia
Junior
**
Mesaje: 81



Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #9 : Ianuarie 22, 2010, 02:09:33 »

foarte frumoase poze!
Memorat
Monica-Elizabet
Începător
*
Mesaje: 22


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #10 : Ianuarie 23, 2010, 03:25:05 »

multumesc pentru aprecieri

Memorat

Monica-Elizabet
Începător
*
Mesaje: 22


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #11 : Ianuarie 23, 2010, 03:32:03 »

nu reusesc sa ma loghez pe comunitate  Trist  nu stiu de ce...mai incerc
Edit:
am reusit sa intru si am postat reteta insa...imi cer scuze...nu apar imaginile...nu ma mai bag sa fac si altceva ca vad ca-s tare nepriceputa   Jenat
« Ultima modificare: Ianuarie 23, 2010, 03:49:51 de către Monica-Elizabet » Memorat

ciocu
Moderator Global
Începător
*****
Mesaje: 19


emanuelciocu
Vezi Profilul WWW
« Răspunde #12 : Ianuarie 23, 2010, 08:01:13 »

nu reusesc sa ma loghez pe comunitate  Trist  nu stiu de ce...mai incerc
Edit:
am reusit sa intru si am postat reteta insa...imi cer scuze...nu apar imaginile...nu ma mai bag sa fac si altceva ca vad ca-s tare nepriceputa   Jenat

Merci de reteta Monica-Elizabet. Am rezolvat cu pozele. Era o limitare ca sa nu se posteze retete ale altor oameni. E gandit sa le urci direct din calculator iar ale tale erau gazduite pe picasa. Dar e clar ca sunt ale tale Zâmbet.  Merci.
Si daca tot stai in Brazilia, ce ne poti propune interesant de acolo? Macar ca nume daca nu ca reteta.
Memorat

dac liber
Monica-Elizabet
Începător
*
Mesaje: 22


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #13 : Ianuarie 23, 2010, 04:21:20 »

O, multumesc ca ati rezolvat cu pozele...
eu nu am nimik in calculcator din pacate...daca dispare picasa, dispar si eu  Zâmbet

cu mare placere am sa va impartasesc din retetele Braziliene pe care le stiu si eu...
Memorat

Pagini: [1]
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!