Forumul cevabun.ro - "gusturile se discuta"
Decembrie 20, 2014, 10:05:24 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.
Noutăți: SMF - A fost instalat!
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Ajutor Subiect: cum se gateshte carnea de rata  (Citit de 8588 ori)
ratatouille
Începător
*
Mesaje: 12


Vezi Profilul
« : Ianuarie 14, 2010, 08:10:35 »

Cum sa fac sa fie frageda carnea de rata cand o gatesc? ce retete cu rata mai aeveti?
Memorat
bukatarul
Junior
**
Mesaje: 57



Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Ianuarie 15, 2010, 07:56:13 »

Rata lacuita
Timp de preparare: 30 min Ingrediente: 1 boboc de rata, 3/4 l vin alb sec, 5 linguri miere, 4 linguri sos de soia, busuioc, sare Mod de preparare: Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere - 1 lingura - si sare. Tot in interior se va pune crenguta de busuioc. Se aseaza pasarea intr-o cratita in care s-a turnat vinul si se lasa sa fiarba la foc aproape 15 minute, apoi se repeta operatia badijonarii. De data aceasta se va lasa pasarea inca 5 minute in cuptor, se badijoneaza din nou si, in sfirsit, se lasa ultimele 5 minute la cuptor.Aceasta friptura se serveste cu orez chinezesc si cu salata verde, taiata in fisii si acrita cu otet.
Memorat

bukatarim, bukatarim
cevabun
Administrator
Junior
*****
Mesaje: 78


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #2 : Ianuarie 16, 2010, 08:02:50 »

Cum sa fac sa fie frageda carnea de rata cand o gatesc? ce retete cu rata mai aeveti?

ratatouille, iti recomandam Ghidul Fripturilor  -  http://www.cevabun.ro/ghidul-fripturilor-de-craciun/  - de unde poti afla informatiile importante despre cum se gateste carnea de rata - temperatura la care se gateste si alte sfaturi importante.
Memorat

Numa' bun de pus pe masa.
cevabun
Administrator
Junior
*****
Mesaje: 78


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #3 : Ianuarie 24, 2010, 08:51:42 »

Si o reteta noua cu piept de rata (sau de gasca) - http://www.cevabun.ro/rata-cu-portocale/
Memorat

Numa' bun de pus pe masa.
ratatouille
Începător
*
Mesaje: 12


Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Martie 09, 2010, 06:58:56 »

Si o reteta noua cu piept de rata (sau de gasca) - http://www.cevabun.ro/rata-cu-portocale/


buuunnn
Memorat
cevabun
Administrator
Junior
*****
Mesaje: 78


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #5 : Martie 29, 2010, 10:07:31 »

Pentru cei interesati, puteti gasi reteta de rata pe varza aici - http://www.cevabun.ro/rata-pe-varza/

Pentru aceasta reteta am folosit o rata intreaga, dar am taiat-o inainte de a o gati. In felul asta, se portioneaza mai usor carnea si se serveste foarte usor dupa ce a fost gatita.
Memorat

Numa' bun de pus pe masa.
Pagini: [1]
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!