Forumul cevabun.ro - "gusturile se discuta"
Octombrie 17, 2018, 05:03:00 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.
Noutăți: SMF - A fost instalat!
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Ajutor Subiect: diferente intre praf de copt si bicarbonat  (Citit de 10431 ori)
reason
Începător
*
Mesaje: 5


Vezi Profilul
« : Noiembrie 27, 2009, 10:36:49 »

 Huh Huh cine ma poate ajuta si pe mine cu o lamurire  Huh Huh care este diferenta intre praf de copt si bicarbonat? am vazu t ca in prajituri se pune cand una cand alta. le pot inlocui?
Memorat
ciocu
Moderator Global
Începător
*****
Mesaje: 19


emanuelciocu
Vezi Profilul WWW
« Răspunde #1 : Noiembrie 29, 2009, 09:47:07 »

Diferența constă în faptul că praful de copt este un mix de agenți de creștere și afânare care conține, printre altele, și bicarbonat. Și, da, cele doua produse se pot inlocui, in functie de reteta. De regula, 1 plic de copt de 10 grame se foloseste pentru o jumatate de kilogram de faina.
Memorat

dac liber
ALINA
Începător
*
Mesaje: 21


Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Decembrie 01, 2009, 10:03:40 »

Buna intrebarea! e o polemica intreaga pe subiectul asta, a propos de stinsul bicarbonatului in zeama de lamaie. Dpdv al reactiei chimice nu e necesar ca bicarbonatul sau praful de copt sa fie stinse inainte de a fi puse in aluat. Americanii nu sting deloc bicarbonatul sau praful de copt, pe cand noi, in mod traditional, le stingem. Praful de copt poate fi adaugat in compozitii in care nu sunt acizi. Majoritatea tipurilor de praf de copt au dubla actiune, respectiv reactioneaza de doua ori: contine un acid care se dizolva in contact cu apa si un alt acid care nu se dizolva decat atunci cand se ajunge la o temperatura mare, in cuptor. Eu folosesc praf de copt pentru ca mi se pare mai misto la prajituri!
Memorat
Pagini: [1]
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!