Forumul cevabun.ro - "gusturile se discuta"
Decembrie 14, 2018, 03:43:26 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.
Noutăți: SMF - A fost instalat!
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: 1 [2]
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Ai gatit ceva bun, dar care nu e pe cevabun.ro?  (Citit de 17659 ori)
ciocu
Moderator Global
Începător
*****
Mesaje: 19


emanuelciocu
Vezi Profilul WWW
« Răspunde #15 : Octombrie 31, 2009, 09:34:54 »

Salutare tuturor!

Am sa incep cu stiuca umpluta.Reteta am facut-o dupa ureche deci cantitati exacte nu am. Nu e mare problema pt umplutura care ramane sa foloseste pe post de garnitura.
Ingrediente: O stiuca proaspata,mare si frumoasa(a mea a fost asa de mare ca nu incapea in cuptor asa ca i-am taiat coada) . Se curata de solzi, branhii si intestine si se spala bine.(atentie ca are niste dinti si tepi .......).
VA mai trebuie: orez, 3 catei de usturoi,1 ceapa, 2 morcovi potriviti, 1 ardei rosu gras sau gogosar, masline negre fara samburi, sare, piper, cuburi de supa de peste sau de legume, patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 1 crenguta de cimbru, 1 de salvie, 1 lamaie.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul in rondele (nu prea subtiri), ardeiul in cuburi potrivite.
se calesc impreuna(incepand cu usturoiul, apoi ceapa si morcovii si apoi ardeiul) in putin ulei dupa care se adauga si orezul si maslinele. Dupa 3 minute adaugati supa fierbinte cat sa acoperiti totul si amestecati.Lasati amestecul sa fiarba pana se face orezul. Daca mai este nevoie pe parcurs mai adaugati supa.La final trebuie sa fie de consistenta pilafului . Potriviti cu sare si piper si cand e gata se adauga patrunjelul.
Stiuca se da siea cu sare si piper pe dinauntru si pe dinafara . Umpleti stiuca bine cu orez . Eu intai cos burta si o umplu cu orez pe la gat. asezati-o intr-o tava unsa si datii cu ulei .  crengutele de salvie, rozmarin si cimbru se fac buchetel si se aseaza in gura stiucii cu o feliuta de lamaie.
Rosiile se taie rondele si se asaza pe stiuca. Peste rondelele de rosii se pun rondele de lamaie.
Din orezul ramas se fac turnulete cu forma direct pe tava. Daca nu aveti forma atunci cu un pahar de whiskey. Peste turnulete se aseaza rondele de rosii.
Tava se baga la cuptorul preincalzit la 175 pentru aproximativ 90 de minute , 2 ore. Spre sfarsitul coacerii se poate stropi cu vin.
Pofta mare !

iata rezultatul

Excelentă rețetă și foarte mult curaj. Felicitări. Știuca nu e un pește tocmai ușor de gătit și e nevoie de multe curaj să umpli una (ca să nu mai zic să-ți treci mânca prin gura ei). Arată bine și sunt convins că a avut un gust pe măsură. Din păcate fotografia nu are o rezoluție acceptabilă pentru a o putea transfera în site dar rețeta a fost reținută. Îți rămânem în contiuare datori cu rețeta de caprioară cu fructe de pădure însă, crezi sau nu, e greu de găsit căprioară în România.

Așteptăm și rețeta de scoici care, din câte am înțeles, e specific olandeză. Felicitări încă o dată!
Memorat

dac liber
bukatarul
Junior
**
Mesaje: 57



Vezi Profilul
« Răspunde #16 : Noiembrie 12, 2009, 01:18:09 »

 Șocat interesting - stiuca umpluta...
Memorat

bukatarim, bukatarim
pisikutza
Începător
*
Mesaje: 8


Vezi Profilul
« Răspunde #17 : Decembrie 21, 2009, 10:11:54 »

Poza era prea mare.

Senzational de bine arata!!! De sarbatori ce meniu pregatesti?
Memorat
whilma
Începător
*
Mesaje: 1


Vezi Profilul
« Răspunde #18 : Ianuarie 15, 2010, 07:06:17 »

BUNA TUTUROR. Iata o reteta pe care o fac de cate ori am nevoie de ceva rapid si mai deosebit.

----- OMLETA JAPONEZA -----
Aveti nevoie de: 2 oua, faina, o ceapa, un morcov, jumatate de vinata, un ardei gras, un cartof.
Se curata legumele si se taie in feliute subtiri. Se adauga 2 oua, sare, piper si faina cit cuprinde (citeva linguri) pentru a fi un aluat care sa nu curga. Se ia cate o lingura din compozitie si se prajesc in uleiul incins citeva minute pe ambele parti.

POFTA BUNA! Zâmbet
Memorat
cevabun
Administrator
Junior
*****
Mesaje: 78


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #19 : Ianuarie 24, 2010, 08:53:02 »

Whilma, multumim pentru reteta. Te rugam sa postezi retetele in comunitate http://comunitate.cevabun.ro/ unde exista o platforma care iti permite editarea mai completa, inclusiv a fotografiilor.

Te asteptam cu retete noi.
Memorat

Numa' bun de pus pe masa.
llyna_b
Începător
*
Mesaje: 4


Vezi Profilul
« Răspunde #20 : Ianuarie 27, 2011, 10:09:21 »

am primit cadou de curand un set de condimente asiatice (au reteta dupa care se poate prepara pe spate)....

printre ele si o pasta de condimente pentru Szechuan Spicy Spareribs! absolut criminala!

http://www.asianhomegourmet-online.ro/retete-chinezesti-szechuan-spicy-spareribs-356.html
Memorat
ralucaveggie
Începător
*
Mesaje: 2


Vezi Profilul
« Răspunde #21 : Februarie 20, 2012, 01:09:32 »

Buna,
Noi, cei de la Veggie, gatim azi Mazare scazuta cu rosii, e foarte usor de facut si nici nu va trebuie multe ingrediente! Pentru sectiunea noastra de retete, primim in fiecare saptamana cate o reteta nou – nouta de la bloggeri nostri culinari, asa ca daca suneti in pana de idei, stati pe-aproape!
Aceasta reteta am incercat-o si noi si este super delicioasa ! Nu-ti trebuie decat : mazare, rosii cuburi decojite, ceapa, ulei sare si piper si e gata in 30 de minute.
Dati-mi de stire daca v-a reusit sau nu!
http://www.veggie.ro/blog/ro/category/blog/
Memorat
Pagini: 1 [2]
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!