Forumul cevabun.ro - "gusturile se discuta"
Octombrie 18, 2018, 02:31:04 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.
Noutăți: SMF - A fost instalat!
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1] 2
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Ai gatit ceva bun, dar care nu e pe cevabun.ro?  (Citit de 17616 ori)
cevabun
Administrator
Junior
*****
Mesaje: 78


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« : August 20, 2009, 08:02:26 »

Scrie-ne reteta si trimite-ne poze. Cele mai bune retete vor fi testate de echipa cevabun.ro.
Memorat

Numa' bun de pus pe masa.
razvan
Începător
*
Mesaje: 5


Vezi Profilul
« Răspunde #1 : August 22, 2009, 10:33:44 »

cum pot sa pun poze pe forum?
Memorat
cevabun
Administrator
Junior
*****
Mesaje: 78


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #2 : August 22, 2009, 10:38:37 »

Razvan, sub fereastra de text exista un buton Optiuni aditionale. Daca dai click pe semnul + din stanga butonului, gasesti mai multe optiuni, inclusiv Ataseaza. Acolo poti selecta 4 fotografii cu dimensiunea maxima de 128 k / foto pentru a le posta.
Succes!

echipa Cevabun.Ro
Memorat

Numa' bun de pus pe masa.
liana
Începător
*
Mesaje: 10



Vezi Profilul
« Răspunde #3 : August 27, 2009, 09:12:15 »

Sandvis cu rucola si pastrama

1 bagheta
6 frunze de rucola
2 felii de pastrama
unt
parmezan (nu ras, ci taiat fin)

Se face sandvisul si se baga la sandvis maker! Foarte BUN!!!
Memorat
mirela
Începător
*
Mesaje: 14



Vezi Profilul
« Răspunde #4 : August 28, 2009, 12:32:53 »

Daca tot am inceput cu rucolla haideti sa va dau si eu o reteta pentru o salata extraordinar de buna.
Frunze de rucolla
Seminte de pin( 100 g)
Ardei gras rosu sau gogosar
Dressing de mustar cu miere.
Semintele de pin se prajesc in tigaie ( fara ulei) pana devin aurii
Ardeiul se taie fasii lungi subtirele si de asemenea se coc pe o tigaie fara ulei. Trebuie coapte pana devin putin moi fara sa se arda. Semintele si ardeiul se pun peste rucolla si se adauga dressingul.Sa aveti pofta si astept reactiile voastre.
Memorat
ALINA
Începător
*
Mesaje: 21


Vezi Profilul
« Răspunde #5 : August 28, 2009, 12:49:29 »

@Mirela

O sa incerc reteta si eu ca imi plac mult mugurii de pin. Dressing cu mustar si miere - cum se face? sau se gaseste de cumparat?
Memorat
mirela
Începător
*
Mesaje: 14



Vezi Profilul
« Răspunde #6 : August 28, 2009, 01:05:18 »

@Alina
Stai sa nu confundam! Seminte de pin nu muguri ( arata ca semintele de floarea soarelui).Vezi foto.
Dressingul il prepar singura daca am timp, daca nu il cumpar.Este o reteta de sos mustar cu miere si pe cevabun.ro Eu folosesc mustar dulce si de dijon, miere, ulei de masline si otet balsamic. Daca ti se pare prea tare poti sa pui putin de iaurt.Nu stiu masurile exacte. Il fac dupa gust.
Memorat
ALINA
Începător
*
Mesaje: 21


Vezi Profilul
« Răspunde #7 : August 28, 2009, 04:31:59 »

Aha. Am gasit reteta de dressing pe cevabun. Astia sunt mugurii, da. La noi se gasesc ca muguri de pin. Te tin la curent cum imi iese  Clipește
Memorat
Aida
Începător
*
Mesaje: 5


Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #8 : Octombrie 09, 2009, 03:26:34 »

Hop Tzop am reusit: Desertul Ceva Dulce...dupa cateva peripetii si improvizatii ( cautat si cumparat diverse forme pentru prajituri, sarit butoanele de la aragaz etc) am reusit sa ajung la produsul final Grozav acest desert delicios...datorita caruia sa demonstrat ca totusi nu am doua maini stangi Rânjet
Memorat
cevabun
Administrator
Junior
*****
Mesaje: 78


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #9 : Octombrie 13, 2009, 02:22:46 »

Aida, nu putem sa spunem decat FELICITARI! Desertul arata foarte bine. Iar decorul e de nota 10! Fiindca dai dovada de talent, te invitam la CONCURS! Verifica prima pagina a forumului unde vom posta primul concurs.
Memorat

Numa' bun de pus pe masa.
mirela
Începător
*
Mesaje: 14



Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Octombrie 30, 2009, 03:56:48 »

Salutare tuturor!

Am sa incep cu stiuca umpluta.Reteta am facut-o dupa ureche deci cantitati exacte nu am. Nu e mare problema pt umplutura care ramane sa foloseste pe post de garnitura.
Ingrediente: O stiuca proaspata,mare si frumoasa(a mea a fost asa de mare ca nu incapea in cuptor asa ca i-am taiat coada) . Se curata de solzi, branhii si intestine si se spala bine.(atentie ca are niste dinti si tepi .......).
VA mai trebuie: orez, 3 catei de usturoi,1 ceapa, 2 morcovi potriviti, 1 ardei rosu gras sau gogosar, masline negre fara samburi, sare, piper, cuburi de supa de peste sau de legume, patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 1 crenguta de cimbru, 1 de salvie, 1 lamaie.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul in rondele (nu prea subtiri), ardeiul in cuburi potrivite.
se calesc impreuna(incepand cu usturoiul, apoi ceapa si morcovii si apoi ardeiul) in putin ulei dupa care se adauga si orezul si maslinele. Dupa 3 minute adaugati supa fierbinte cat sa acoperiti totul si amestecati.Lasati amestecul sa fiarba pana se face orezul. Daca mai este nevoie pe parcurs mai adaugati supa.La final trebuie sa fie de consistenta pilafului . Potriviti cu sare si piper si cand e gata se adauga patrunjelul.
Stiuca se da siea cu sare si piper pe dinauntru si pe dinafara . Umpleti stiuca bine cu orez . Eu intai cos burta si o umplu cu orez pe la gat. asezati-o intr-o tava unsa si datii cu ulei .  crengutele de salvie, rozmarin si cimbru se fac buchetel si se aseaza in gura stiucii cu o feliuta de lamaie.
Rosiile se taie rondele si se asaza pe stiuca. Peste rondelele de rosii se pun rondele de lamaie.
Din orezul ramas se fac turnulete cu forma direct pe tava. Daca nu aveti forma atunci cu un pahar de whiskey. Peste turnulete se aseaza rondele de rosii.
Tava se baga la cuptorul preincalzit la 175 pentru aproximativ 90 de minute , 2 ore. Spre sfarsitul coacerii se poate stropi cu vin.
Pofta mare !

iata rezultatul
Memorat
mirela
Începător
*
Mesaje: 14



Vezi Profilul
« Răspunde #11 : Octombrie 30, 2009, 04:06:26 »

Poza era prea mare.
Memorat
mirela
Începător
*
Mesaje: 14



Vezi Profilul
« Răspunde #12 : Octombrie 30, 2009, 04:11:22 »

Saptamana viitoare o sa postez scoicile. Am mai multe poze si e ceva de lucru sa le micsorez pe toate.
Apoi o sa postez o retata de peste unditar( noi il numim diavol de mare), cu garnitura de praz si fasole verde si cu sos de sofran. Din pacate nu am poze pentru ca pafta a fost prea mare si am uitat.
Memorat
mia
Junior
**
Mesaje: 81



Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #13 : Octombrie 30, 2009, 07:00:22 »

Mirela, super reteta!!!!  Zâmbet
am o intrebare : ai scris ca se tine la cuptor 90min, 2 h. Cum se incearca daca e facuta? ca eu imi amintesc ca stiuca are carnea mai tare...
Memorat
mirela
Începător
*
Mesaje: 14



Vezi Profilul
« Răspunde #14 : Octombrie 31, 2009, 01:52:07 »

pai, eu fiind amatoare dar pasionata in ale gatitului o cam intep cu furculita sau cu scobitoarea. in rest o miros eu cand e gata! crede-ma are un gust exceptional.
xxx

ps. ciocu unde esti?
Memorat
Pagini: [1] 2
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!