Forumul cevabun.ro - "gusturile se discuta"
Decembrie 10, 2018, 07:56:32 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.
Noutăți: SMF - A fost instalat!
 
   Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Sos Porto  (Citit de 6341 ori)
Chico
Începător
*
Mesaje: 12


chico_ico
Vezi Profilul Adresa de email
« : Septembrie 14, 2010, 02:41:50 »

Am mancat astazi la un restaurant cu specific olandez pulpa de rata cu sos porto. Ceea ce m-a impresionat a fost sosul, care eu cred ca s-ar potrivi de minune cu muschiuletul de porc, sau antricotul de vita. Am incercat sa fac imediat cum am ajuns acasa(ma refer aici la sos), insa nu am fost foarte incantat. Stie cineva o reteta de sos porto cu adevarat deosebita?
Memorat

Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara
cevabun
Administrator
Junior
*****
Mesaje: 78


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #1 : Septembrie 15, 2010, 10:28:22 »

Era un sos simplu sau cu fructe (cirese)? Dulce acrisor?
Memorat

Numa' bun de pus pe masa.
Chico
Începător
*
Mesaje: 12


chico_ico
Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #2 : Septembrie 16, 2010, 12:11:12 »

dulce acrisor ... vazui pe acol o ramurica de rozmarin, fructe nu
Memorat

Arta cu cei mai multi adepti ramane totusi arta culinara
cevabun
Administrator
Junior
*****
Mesaje: 78


Vezi Profilul WWW Adresa de email
« Răspunde #3 : Septembrie 16, 2010, 12:59:24 »

daca e cu rozmarin, poate fi ceva de genul
2 lingurite de ulei de masline
100 g ceapa tocata ffff marunt (de preferat salote)
2 catei de usturoi zdrobiti
1 lingura de frunze de rozmarin
180 ml porto
125 ml supa de carne
125 ml smantana dulce
2 lingurite de amidon
1 lingura de apa

Se incinge uleiul intr-o tigaie pentru sos (cu coada lunga). Se pune ceapa, usturoiul si rozmarinul. Se amesteca pana se inmoaie ceapa (atentie sa nu se rumeneasca). Se pune porto-ul si se lasa la foc foarte mic 3-5 minute pana scade un pic. Se face un liason intr-o cana (sau castron) din supa, smantana, apa si amidon. Se incorporeaza putin cate putin in sos si se fierbe pana se ingroasa (cat vrei sa fie de gros). Se strecoara si se serveste. Poti pune alte frunze de rozmarin pe deasupra pentru decor. Mai poti pune boabe de piper intregi daca vrei.

Memorat

Numa' bun de pus pe masa.
mia
Junior
**
Mesaje: 81



Vezi Profilul Adresa de email
« Răspunde #4 : Decembrie 02, 2010, 05:53:03 »

cevabun, sa traiesti! am incercat sosul asta cu pulpe de curcan la cuptor si merge de minune! merci
Memorat
Pagini: [1]
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!