Afișează mesaje
|
Pagini: [1]
|
1
|
cevabun.ro / CONCURS / Răspuns: CONCURSUL "STEAGUL CULINAR AL ROMANIEI"
|
: Noiembrie 08, 2009, 10:43:48
|
Felicitari Aidei! Intr-adevar, steagul ei merita premiul cel mare! E foarte frumos si foarte elaborat. Nici nu-mi dau seama cum a facut stema, dar i-a iesit perfect. Felicitari si lui Alberto, care, nefiind roman, a vrut foarte mult sa participe si s-a straduit. Eu nu am facut-o (nici nu m-am gandit sa indraznesc). Astept urmatorul concurs. Sa vedem provocarea!
|
|
|
4
|
cevabun.ro / CONCURS / Răspuns: CONCURSUL "STEAGUL CULINAR AL ROMANIEI"
|
: Octombrie 30, 2009, 04:55:56
|
Steagul a fost elaborat cu aluat de chec amestecat cu iaurt degresat si gelatina neutra (eu traduc ce dicteaza Alberto, cred ca se refera la culoarea gelatinei). Pentru culorile sfantului steag, rosul a fost obtinut cu lichior de mure, galbenul cu suc de portocale, iar albastrul cu o bautura de sucuri tropicale (Blue Tropic). Tortul a fost elaborat pe pasi. Pentru fiecare pas al retetei a trebuit sa fie congelate culorile, una cate una, pentru a nu se amesteca si pentru a da forma tortului. Pentru a intensifica culorile si mai mult, am utilizat colorant alimentar, de care se foloseste in fabricile de inghetata.
José Alberto de la Torre Flores http//elfogondelaperlagris.blogspot.com
|
|
|
|