Forumul cevabun.ro - "gusturile se discuta"
Octombrie 20, 2019, 02:32:19 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îți creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola și precizează durata sesiunii.
Noutăți: SMF - A fost instalat!
 
  Pagina principală Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
  Afișează mesaje
Pagini: [1]
1  Rețete culinare / Trimite o rețetă / Răspuns: Ai gatit ceva bun, dar care nu e pe cevabun.ro? : Octombrie 31, 2009, 01:52:07
pai, eu fiind amatoare dar pasionata in ale gatitului o cam intep cu furculita sau cu scobitoarea. in rest o miros eu cand e gata! crede-ma are un gust exceptional.
xxx

ps. ciocu unde esti?
2  Rețete culinare / Trimite o rețetă / Răspuns: Ai gatit ceva bun, dar care nu e pe cevabun.ro? : Octombrie 30, 2009, 04:11:22
Saptamana viitoare o sa postez scoicile. Am mai multe poze si e ceva de lucru sa le micsorez pe toate.
Apoi o sa postez o retata de peste unditar( noi il numim diavol de mare), cu garnitura de praz si fasole verde si cu sos de sofran. Din pacate nu am poze pentru ca pafta a fost prea mare si am uitat.
3  Rețete culinare / Trimite o rețetă / Răspuns: Ai gatit ceva bun, dar care nu e pe cevabun.ro? : Octombrie 30, 2009, 04:06:26
Poza era prea mare.
4  Rețete culinare / Trimite o rețetă / Răspuns: Ai gatit ceva bun, dar care nu e pe cevabun.ro? : Octombrie 30, 2009, 03:56:48
Salutare tuturor!

Am sa incep cu stiuca umpluta.Reteta am facut-o dupa ureche deci cantitati exacte nu am. Nu e mare problema pt umplutura care ramane sa foloseste pe post de garnitura.
Ingrediente: O stiuca proaspata,mare si frumoasa(a mea a fost asa de mare ca nu incapea in cuptor asa ca i-am taiat coada) . Se curata de solzi, branhii si intestine si se spala bine.(atentie ca are niste dinti si tepi .......).
VA mai trebuie: orez, 3 catei de usturoi,1 ceapa, 2 morcovi potriviti, 1 ardei rosu gras sau gogosar, masline negre fara samburi, sare, piper, cuburi de supa de peste sau de legume, patrunjel, 1 crenguta de rozmarin, 1 crenguta de cimbru, 1 de salvie, 1 lamaie.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul in rondele (nu prea subtiri), ardeiul in cuburi potrivite.
se calesc impreuna(incepand cu usturoiul, apoi ceapa si morcovii si apoi ardeiul) in putin ulei dupa care se adauga si orezul si maslinele. Dupa 3 minute adaugati supa fierbinte cat sa acoperiti totul si amestecati.Lasati amestecul sa fiarba pana se face orezul. Daca mai este nevoie pe parcurs mai adaugati supa.La final trebuie sa fie de consistenta pilafului . Potriviti cu sare si piper si cand e gata se adauga patrunjelul.
Stiuca se da siea cu sare si piper pe dinauntru si pe dinafara . Umpleti stiuca bine cu orez . Eu intai cos burta si o umplu cu orez pe la gat. asezati-o intr-o tava unsa si datii cu ulei .  crengutele de salvie, rozmarin si cimbru se fac buchetel si se aseaza in gura stiucii cu o feliuta de lamaie.
Rosiile se taie rondele si se asaza pe stiuca. Peste rondelele de rosii se pun rondele de lamaie.
Din orezul ramas se fac turnulete cu forma direct pe tava. Daca nu aveti forma atunci cu un pahar de whiskey. Peste turnulete se aseaza rondele de rosii.
Tava se baga la cuptorul preincalzit la 175 pentru aproximativ 90 de minute , 2 ore. Spre sfarsitul coacerii se poate stropi cu vin.
Pofta mare !

iata rezultatul
5  cevabun.ro / Zidul plângerii / mesaje netrimise? : Octombrie 29, 2009, 12:59:46
Ciao!
M-am intors pe forum si acasa. Am trimis niste mesaje ( pt Ciocu) insa nu am primit nici un raspuns si nici nu imi arata ca sunt trimise. Si mie mi se intampla tot timpul sa imi dea eroare la prima incercare de log in. A doua oara merge.
In acelasi timp daca ies de pe forum ,de exemplu la mancalatorii, ma de- log in automat!  Este normal?

Salutari si astept raspunsul in legatura cu scoicile.
6  Rețete culinare / Cere o rețetă / Răspuns: medalion de caprioara : August 31, 2009, 03:22:03
bineinteles ca accept! Cu cea mai mare placere. O sa am nevoie de ceva timp pentru ca o sa plec intr-o scurta vacanta . Cand ma intorc am sa postez reteta pt un tip de mancare olandez. Calitatea fotografiilor o sa lase de dorit pt ca eu nu sunt un fotograf asa de bun.
Sa stii ca nu este deloc usor sa gasesc tipul de mancare potrivit datorita faptului ca Olanda nu are o bucatarie iesita din comun. Mancarea este simpla si nu prea condimentata.De fapt bucataria olandeza a devenit un ca un amalgam al diferitelor bucatarii ale lumii si asta datorita societatii multiculturale de aici si bineinteles si a coloniilor pe care Olanda le-a detinut. Cel mai bun exemplu este Indonezia . Nasi este de multi ani un fel de mancare care nu lipseste din bucatariile olandeze. Este considerat de foarte multi o reteta olandeza.
In cele mai multe familii ceea ce se mananca cel mai des este biefsteak cu legume si cartofi. Cel mai probabil o sa postez o reteta pentru scoici.
7  Rețete culinare / Cere o rețetă / Răspuns: cum se pregatesc crevetii : August 31, 2009, 08:46:17
Salut! Eu pregatesc crevetii cu ulei de masline , usturoi si patrunjel proaspat.Daca sunt decojiti trebuie sa devina rozalii si atuci sunt gata. Daca-i gatesti prea mult devin tari si isi pierd din gust. Daca sunt in crusta iti dai seama ca sunt gata atunci cand devin rosiatici.
8  Rețete culinare / Cere o rețetă / Răspuns: rata cu varza : August 31, 2009, 08:41:54
Multumesc pt sfaturi! Am sa incerc in weekend si o sa va spun cum iese!Eu folosesc varza dulce amestecata cu varza acra.
9  Rețete culinare / Cere o rețetă / rata cu varza : August 28, 2009, 03:33:05
Stie cineva cum se faca rata pe varza?Mie nu imi iese asa de buna. Carnea nu se fragezeste cum trebuie.
10  Rețete culinare / Cere o rețetă / Răspuns: Stridii : August 28, 2009, 02:20:49
Mia,
stridiile le poti gratina!
11  Rețete culinare / Trimite o rețetă / Răspuns: Ai gatit ceva bun, dar care nu e pe cevabun.ro? : August 28, 2009, 01:05:18
@Alina
Stai sa nu confundam! Seminte de pin nu muguri ( arata ca semintele de floarea soarelui).Vezi foto.
Dressingul il prepar singura daca am timp, daca nu il cumpar.Este o reteta de sos mustar cu miere si pe cevabun.ro Eu folosesc mustar dulce si de dijon, miere, ulei de masline si otet balsamic. Daca ti se pare prea tare poti sa pui putin de iaurt.Nu stiu masurile exacte. Il fac dupa gust.
12  Rețete culinare / Cere o rețetă / Răspuns: medalion de caprioara : August 28, 2009, 12:58:11
Bineinteles!
Nu am stiut daca am voie sa dau numele. A fost anul trecut la restaurant Dracula. Este undeva pe langa CEC-ul vechi pe malul Dambovitei. M-au dus niste prieteni acolo. Cred ca este pe Splaiul Independentei daca nu ma insel. Nu sunt din Bucuresti!Daca te duci spune-mi cum tise pare!
13  Rețete culinare / Trimite o rețetă / Răspuns: Ai gatit ceva bun, dar care nu e pe cevabun.ro? : August 28, 2009, 12:32:53
Daca tot am inceput cu rucolla haideti sa va dau si eu o reteta pentru o salata extraordinar de buna.
Frunze de rucolla
Seminte de pin( 100 g)
Ardei gras rosu sau gogosar
Dressing de mustar cu miere.
Semintele de pin se prajesc in tigaie ( fara ulei) pana devin aurii
Ardeiul se taie fasii lungi subtirele si de asemenea se coc pe o tigaie fara ulei. Trebuie coapte pana devin putin moi fara sa se arda. Semintele si ardeiul se pun peste rucolla si se adauga dressingul.Sa aveti pofta si astept reactiile voastre.
14  Rețete culinare / Cere o rețetă / medalion de caprioara : August 28, 2009, 12:23:24
 Zâmbet
Salut!

In primul rand vreau sa va felicit cu acest website. Este cred eu ,unul dintre cele mai bune pe care le-am vizitat.
Acum ceva timp am mancat la un restaurant in Bucuresti un medalion de caprioara cu sos de fructe de padure si garnitura de orez cu usturoi. Mi-a placut foarte mult si as vrea sa incerc sa il pregatesc si eu. Problema este ca nu pot gasi o reteta care sa imi dea indicatii concrete. De exemplu: ce fel de fructe de padure, prospete, la borcan sau inghetate, ce fel de orez etc? Ma puteti ajuta?
Pagini: [1]
Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!